Mildershoof

Heerlijke en eerlijke kaas uit ons eigen Midden-Limburgse Nederweert-Eind. Diverse jonge en belegen kazen, naturel en met diverse kruiden. Geproduceerd met eigen koeien en eigen gewassen.

We zijn er trots op deze mooie samenwerking en dat wij in Heel de kazen van Mildershoof mogen verkopen.

Nieuwsgierig geworden ? Neem eens een kijkje op www.mildershoof.nl  ........  of kom gewoon bij ons eens kijken en proeven.

 

Buitenlandse kaasjes

De lekkerste kaasjes uit met name de streek Piëmonte. Niet geheel toevallig dat daar ook de meeste van onze fijne vleeswaren vandaan komen. Allerlei smaken om je kaasplankje te vullen zoals de Blu '61.

 

Blu '61

Het bedrijf van de familie Carpenedo uit de regio Veneto is in het begin van de vorige eeuw gesticht door de vader van de huidige eigenaar Antonio. In 2011 ontwikkelde Antonio de Blu ’61: een hommage aan zijn trouwjaar.

De populariteit van deze unieke kaas nam al snel een vlucht en is op het moment één van de meest gewilde blauwaderkazen van Italië. Blu ’61 is een uiterst vernuftige kaas die gemaakt wordt uit volle, gepasteuriseerde koemelk. De kaas wordt tijdens de rijping behandeld met Passito en na zestig dagen afgetopt met in Passito gedrenkte veenbessen. Het zuivel is zacht en die zachtheid neemt toe naarmate de kaas verder rijpt. De krokante structuur die de veenbessen meegeven zorgen voor een bijzondere sensatie in de mond. De smaak is licht pikant, maar vooral zoet en intens fruitig met tonen van kersen.